Справочник

Новини от Deteto.org
Съвети

Съвети за успешно организиране на детското парти

Всеки родител иска да организира най-доброто празненство за детето си. Детското парти има своето очарование, и в зависимост от възрастта на детето, мястото на провеждане и броя поканени гости можем да определим няколко основни момента, на които да обърнем внимание при подготовката му.
  1. Продължителност на детското парти

  2. Начален час

  3. Наемане на аниматори

  4. Предварителна подготовка на аниматорите и самото заведение

  5. Планиране на закуската (обяда, вечерята)

  6. Възрастова група

  7. Подаръци за гостите

  8. Участие на родителите в тържеството

Продължителност на детското парти

Най-често детските партита продължават не повече от 3 часа. Малките деца се уморяват по-бързо от възрастните, и родителите трябва винаги да имат това впредвид.

Начален час

Повечето детски партита се организират между 11 ч. сутринта и 16 ч. следобед през уикенда. Естествено трябва да съобразите дали децата на гостите спят сутрин или следобед (лесно може да се прецени знаейки възрастта на малктие гости).

Наемане на аниматори

 При вземане на решение за наемане на аниматори трябва да имате предвид няколко основни момента:

1. Възрастта на детето - по-малките деца не се интересуват от групови игри и по-трудно биха се включили в заниманията, организирани от професионалните аниматори. В този смисъл за малки деца е по-подходящо да се наемат хора, които да "пазят" децата, а не хора тип "организатори на шоу".

2. Условията в детския клуб, където ще се провежда тържеството. Там трябва да има място за приятно и удобно за всички включване в игрите, организирани от аниматора.  Често в стремеж си да се представят добре пред гостите, родителите прекаляват с организацията на тържеството и надценяват условията в клуба, като в резултат се получава препълнено и задушно помещение, което не е приятно нито за родителите, нито за децата. 

Предварителна подготовка на аниматорите и самото заведение

 

Планиране на почерпката

 

Възрастова група


Подаръци за гостите


Участие на родителите в тържеството

Много често малките деца изпитват повече удоволствие от играта и забавлението, когато някой от родителите е "подръка" и заедно с тях гледа или участва в представлението (ако има такова).

Децата рисуват