Справочник

Новини от Deteto.org

Защо да изберем акумулаторни коли BMW?

Децата още от много малки демонстрират силна симпатия към хубавите коли… Обикновено това се случва първо при момчетата, а едва след това и малките принцеси насочват интереса си към подобни неща. Свикнали да гледат как родителите им редовно шофират, не е чудно, че и при тях се появява подобно желание, и то още преди да навлязат в съзнателната си възраст. Разбира се, няма как да им позволим да управляват семейния автомобил, но можем да им купим акумулаторна кола, която да е малка версия на истинско превозно средство. И ако самите ние не можем да си позволим да караме луксозна кола, то поне можем да вземем на детето си такава. Насочете се към Акумулаторни Коли BMW и се насладете заедно с детето си на това страхотно изпълнение!


Акумулаторните коли BMW са стилни, модерни и супер удобни. Те ще накарат всеки малчуган да се чувства изключително комфортно, заел удобна позиция в колата, в очакване на много забавления. Те са също така и с изключително високо качество и лицензирани от BMW. Надали има по-хубав подарък за едно дете от това да кара Акумулаторна кола с такъв бранд. Тя ще му осигури необятни възможности за развлечения, също както и ще внесе разнообразие в ежедневието му. Ако Вие като родители на едно, или повече деца, сте се изморили да търсите начини, за да зарадвате децата си, също както и да ги направите щастливи,
заложете на акумулаторни коли BMW и нека детските игри станат безкрайно забавни и интересни. Играчките все някога ще омръзнат на малчугана, но не и неговата акумулаторна кола. Независимо от нейната марка, тя ще го кара да се чувства винаги добре, карайки я в парка заедно с приятелите си, или съвсем само в компанията на своите родители.

Не се чудете дали да купите на съкровището си акумулаторна кола BMW. При всички положения тя ще бъде едно страхотно попадение за цялото семейство!

 

Мислите ли да наемете бавачка?

 

Бавачката е човек, който се грижи за децата ви, когато вие не можете по някаква причина, което обяснява защо това решение е толкова важно. Всъщност, някои биха казали, че една бавачка (детегледачка) е най-важният човек, който някога ще наемете. И тъй като човекът, който наемате, ще се грижи за най-ценното и скъпото за вас – вашето дете, трябва да намерите някой, който да дава всичко от себе си, а не просто да го храни и облича.

Използването на детски клубове за почасово гледане на деца е добро решение, но то е подходящо за ден-два, а не като постоянно отглеждане на детето.

Нуждаете се от някой, който да осигурява ред и сигурност, да ги ангажира ежедневно, да ги научи на жизненоважни умения и най-вече да ги обича, когато не можете да бъдете там, за да го направите сами.

Няма как такова решение да бъде взето с лека ръка. Направете го правилно и ще вършите своите задължения по-лесно и спокойно, знаейки, че някой, на когото вярвате, се грижи за децата ви. Направете го правилно и вашите деца ще растат да обичат този човек точно както биха били любима леля или чичо. Ако направите грешка в тази изключително важна задача, може да си донесете много проблеми, за които не сте и подозирали, че могат да ви се случат.

 

Нека първо си отговорим на един основен въпрос, а именно - можете ли да си позволите бавачка?

Всеки има мнение дали в семейството трябва да работи единият или и двамата родители. Ясно е, че най-добре е децата да прекарват максимално много време и с двамата си родители, но често реалността е, че по финансови причини повечето семейства трябва да имат двама работещи родители. Според различни проучвания над 90% от майките с деца до 18-годишна възраст участват в работната сила; 95% от тях работят на пълно работно време.

Когато и двамата родители работят, някой друг трябва да се намеси, за да се грижи за децата, и тази грижа не е евтина. Много често това са баби или близки роднини на семейството, но това не винаги е възможно. Когато тази най-близка до семейството опция не може да се реализира, някои семейства избират да наемат бавачка/гледачка. В зависимост от града и района, в който живеете разходите за бавачка варират, но в почти всички случаи това ще бъде поне минимална работна заплата.

 

 

 

Как да се справим с прехода от детска градина към училище

Периодът на преминаване от училище към детска градина е изключително стресов за децата. Със започването на училище времето за игри намалява, появяват се ангажименти и отговорности. Налага се децата да фокусират вниманието си върху нещо, което може би не ги привлича. Обграждащата среда се променя, начинът на комуникация също. Не на последно място, училището налага създаването на много нови навици, непознати до сега. Тези, заедно с други фактори могат да доведат до стрес, тревожност, безсъние, загуба на апетит. Това може да доведе до изоставане в учебния материал, проблеми със социализацията или здравословни проблеми, които не искаме да причиним на малчуганите.

Педагозите от години работят в посока намаляване на разликите между последната година в детската градина и първата в училище. Не случайно в първи клас не се поставят оценки, в доста детски градини в последната година децата имат тетрадки, в които рисуват или решават определени задачки. По същата тази причина бе намалена и началната възраст на предучилищната подготовка, нещо което много родители не одобряват, но е практика в повечето западни страни.

Първата стъпка която родителите трябва да предприемат при записване на детето на училище е да се срещнат лично с учителя и да го запознаят с всички особености на детето си. Те трябва ясно да информират учителя за нивото на интелектуално развитие на детето, за неговите интереси, ако такива има, за амбициите им, например ако родителя иска детето да се занимава с рисуване, учителят трябва да знае това, за да следи по-подробно развитието на детето в тази област и да го насочва при възможност. Също така учителят трябва да е наясно със здравословните проблеми на детето, за да не се изпада в неприятни ситуации.

Следващата стъпка е запознаването на детето с учителя. Добре е детето да познава човекът който ще му преподава в идните 4 години преди да прекрачи за пръв път училищния праг на 15 септември. Така той ще може да свикне с него и да му се довери по-лесно.

Естествено най-важната част е психическата подготовка за започването на училище. Родителите трябва да проведат серия разговори с детето и да му обяснят, че училището не е лошо място. Че там то ще срещне много нови другарчета, че училите не са врагове, които искат да го тормозят, че писането на домашни не е нещо страшно и неприятно и че от това има големи ползи.

След започването на училище тези разговори трябва да продължат. Добре е родителите да разпитват детето за училище и да следят реакциите му. Ако забележат нещо нередно да разговарят с учителя му по тази тема и да потърсят помощ и подкрепа.

Родителите също така трябва да помагат на детето с домашните, поне в началото. Така то ще свикне с това занимание, ще ходи с увереност на училище и няма да изпитва притеснения, че не е изпълнило някоя от задачите или че ги е направило грешно. Освен това, помагайки му за домашните, родителите ще имат ясна представа за това как се справя детето им и да реагират при евентуални пропуски или да засилят развитието му ако то покаже талант в дадена област.

Още статии за образование можете да намерите тук:http://obrazovani.info/statii/

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 1 от 7
Децата рисуват