Справочник

Новини от Deteto.org
Новини

Нова система за записване в софийските детски градини

От понеделник (6.04.2009 г.) в рамките на работния ден ще започне да работи новата функционалност за актуализация на профилите съгласно правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет.

Деца, родени 2006 г. и по-малки ще кандидатстват по новите правила. Родителите ще могат да актуализират профилите си с необходимата информация за определяне на точките по критериите за прием, както и да добавят и подреждат кандидатурите си.

За деца, родени 2005 г. и по-големи ще продължи да важи регламента от миналата година – опашките ще се запазят същите за групите с текущ прием.

Новата система ще започне да работи на две стъпки:

а) още от сутринта ще може да препотвърдите адресите на е-поща, чрез които ще става влизането в новата система. Просто трябва да въведете ЕГН на детето и паролата и да потвърдите адреса на е-поща. Ще получите съобщение по е-поща, което трябва да отворите и да натиснете на връзката за потвърждение. От този момент нататък ще влизате в новите обединени профили на семейството с адреса на е-поща и същата парола;

б) по-късно през деня тези, които са преминали първата стъпка ще могат да актуализират информацията в профилите и кандидатурите си.

Няма никаква необходимост да извършите това точно същия ден!

Датата на актуализация по никакъв начин не влияе върху шансовете прием.

Имате месец и половина да актуализирате профилите и да подредите кандидатурите.

Ако имате въпроси, винаги може да използвате формата за обратна връзка. Ще получите отговор в рамките на 48 часа. Ще помогнем на всички. Важното е актуализацията да завърши до 18:00 ч. на 21.05.2009 г. - два дена преди първоначалното класиране на 23.05.2009 г.

Родители, които нямат достъп до интернет могат да подадат писмени заявления с необходимата информация при директорите на детските градини. Те ще вкарат информацията в системата и ще управляват профилите от името на родителите. Датата на подаване на писмени заявления по никакъв начин не влияе върху шансовете за прием.

Няма никаква необходимост от физически опашки пред градините!
Децата рисуват