Справочник

Новини от Deteto.org
Новини

Детски еко-патрули "За Еко-град" в Южния парк в София

Столична община информира за провеждането на поредната акция на Детските еко-патрули “За Еко-град” в Южния парк, която ще се състои на 29 ноември (неделя) от 11:00 часа.

 

Тази година всяко дете ще получи карта: “Еко-патрул” от кмета на столична община г-жа Йорданка Фандъкова, след което стопаните на кучета ще имат шанса да се запознаят с полезна информация относно своите задължения. Малките патрули ще насочат вниманието на стопаните и към контейнерчетата, поставени специално за тях, за да остава чисто след разходката им с домашния любимец.
Детските Еко-патрули са едно от направленията на стартиралия през 2007г. Национален проект за хуманно образование “АлВи” под патронажа на кмета на столицата по това време и настоящ Премиер Генерал Бойко Борисов.
Еко-патрулите се състезават за най-голям брой раздадени информационни материали относно грижата за животните в обявения конкурс от предстоящите Пети юбилейни номинации “Най-големият малък приятел на животните - BLFA”.

Другите две категории на номинациите, в които децата се състезават за приза са “Еко-полицай” (спасителна акция на животно в беда) и “Еко–PR”(оргинално отразяване на мероприятие на фондация АФА-България, автор и изпълнител на проект “АлВи”).

Детските Еко-патрули ви очакват в 11:00 ч. – 29.11.2009г. (неделя) в Южен парк - входа от страната на кв. “Иван Вазов”.

Децата рисуват